Consult en werkwijze

Indien u een afspraak heeft gemaakt met een mesoloog dan wordt u gevraagd een intake formulier in te vullen. Daarin vraagt de mesoloog onder andere naar uw medische voorgeschiedenis. Download het formulier dat voor u of uw kind van toepassing is:

U wordt vriendelijk verzocht dit formulier volledig in te vullen en vóór het consult terug te zenden of mee te nemen naar de afspraak met de mesoloog. Dit formulier wordt tijdens het consult met u besproken en dan volgt het onderzoek. Dit bestaat uit:

  • nature-1501484Lichamelijk onderzoek.
  • Pols-en tongdiagnostiek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda.
  • Electro Fysiologische Diagnostiek. De mesoloog meet 80-100 punten, vooral op de handen en voeten.
  • Soms vult de mesoloog dit onderzoek aan met metingen van mineralen, hormonen, enzymen en andere stoffen.

Daarna volgt een keuze van middelen. De mesoloog legt uit waarom zij voor bepaalde middelen kiest. Zij controleert de keuze via Electro Fysiologische Diagnostiek.

Vervolgens worden de resultaten van het onderzoek met u doorgesproken, waarna de mesoloog een voorstel voor een therapieplan doet. Daarin geeft de mesoloog aan welke geneesmiddelen zij adviseert (homeopathie, kruiden, orthomoleculaire middelen) en kan zij voedingsadviezen geven. Ook is het mogelijk dat de mesoloog een bepaalde leefwijze adviseert. Zonodig adviseert zij u contact op te nemen met bijvoorbeeld de huisarts, een specialist, een homeopaat of een osteopaat.

Na 4 tot 8 weken volgt een afspraak voor controle.