Mijn naam is Margriet Wiemer (1964) en ik ben sinds 1983 werkzaam in de reguliere gezondheidszorg.

Na 7 jaar als doktersassistente te hebben gewerkt ben ik 1991 gestart met de Inservice opleiding tot A- verpleegkundige in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam, in 1999 heb ik de opleiding tot Intensive Care verpleegkundige gevolgd.

In de jaren daarna ben ik me gaan interesseren voor andere, complementaire geneeswijzen en ben ik in mijn vrije tijd begonnen met een opleiding tot Voetreflexoloog in Alkmaar. Hoewel ik erg enthousiast was over de resultaten die je kunt bereiken met voetreflexologie heb ik daar niet mijn beroep van gemaakt.

In 2004 maakte ik kennis met de Mesologie, waarna ik in 2009 de studie tot Mesoloog in het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam succesvol heb afgerond.
Voedingsadviezen zijn een belangrijk onderdeel van de Mesologische behandeling. Mede daarom heb ik in 2016 het diploma behaald van de specialistische opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en -therapie.

Wat mij met name aanspreekt is het zoeken naar de oorzaak van de klachten en die behandelen in plaats van algemene symptoom bestrijding.

Sinds juli 2009 ben ik gestart met een praktijk voor Mesologie naast mijn werk als Intensive Care verpleegkundige. Ik voel me bevoorrecht om zowel in het ziekenhuis te werken als een eigen praktijk in een complementaire geneeswijze te hebben.

Beide doe ik met veel plezier en wil dit nog lang blijven combineren.